Over ons

Home » Over ons

Refidé helpt mensen op weg!

Een fietsenzaak, maar geen gewone: het doel is om de werknemers klaar te stomen en te bemiddelen richting de arbeidsmarkt of om een arbeidsmatige dagbesteding te bieden. Refidé Bikes blijft een echte fietsspeciaalzaak waar hard gewerkt wordt in de werkplaats en in de winkel.

We verkopen nieuwe fietsen, zoals E-bikes, stads-, en hybride fietsen en hebben een groot aanbod van tweedehands fietsen. De werkbegeleiders zijn vaktechnisch en agogisch geschoold en waarborgen de kwaliteit van het geleverde werk. De fietsenzaak bevindt zich op de Zernike Campus in Groningen en heeft als klanten veel studenten, docenten, bedrijven en buurtbewoners.

Refidé Bikes is een werkproject van WerkPro, en helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer op weg. De deelnemers kunnen kennis opdoen van fietstechniek tot administratieve-, sociale- en verkoopvaardigheden. Refidé Bikes is een erkend leerbedrijf voor de twee- of driejarige opleiding tot fietstechnicus aan het Noorderpoort College.

Dagelijks hebben we plaats voor 8 tot 10 medewerkers per dagdeel. We streven naar een uitstroom richting regulier werk en zijn er trots op dat verschillende ex-werknemers nu betaald aan de slag zijn in het fietsenvak of in een andere branche.

Ons motto is: Refidé helpt mensen op weg!